Skoči na vsebino

Hladna pot do popolne postave s kriolipolizo

Hladna pot do popolne postave s kriolipolizo

Naš kozmetični salon B ESTETIC STUDIO v Celju temelji na preoblikovanju telesa. Smo specialisti z dolgoletnimi izkušnjami in z več kot 500 zadovoljnimi strankami. Med našimi storitvami za preoblikovanje telesa prevladuje najsodobnejša estetska tehnologija, med drugim tudi aparat KRIOLIPOLIZA. 

Kaj je kriolipoliza?

Kriolipoliza je postopek neinvazivnega hujšanja, ki se uporablja za zmanjšanje maščobnih oblog na telesu. Kriolipoliza je priljubljena zaradi svoje neinvazivne narave, kar pomeni, da kirurški poseg ni potreben. Pogosto se uporablja za zmanjšanje maščobe na področjih kot so: trebuh, stegna, boki, nadlahti in brada. Pomembno je, da se zavedamo da je učinkovitost kriolipolize lahko odvisna od posameznika in števila potrebnih sej. Preden bi se odločili za postopek kriolipolize, vam predlagamo, da pridete na diagnosticiranje, kjer natančno določimo število ponovitev, naredimo finančno konstrukcijo in časovno obdobje.

Po kakšem principu deluje kriolipoliza?

Kriolipoliza deluje na način, ki temelji na načelu, da so maščobne celice bolj občutljive na mraz. Glavni princip delovanja kriolipolize je hlajenje ciljanega območja (med postopkom se uporabi naprava , ki vakumsko prisesa območje s prekomerno maščobo), poškodba maščobnih celic (maščobne celice se uničijo saj so občutljive na mraz), naravno odstranjevanje maščob (po procesu poškodbe, se maščobne celice same razgradijo, v pomoč smo mi, ki jim pomagamo se izločit z zadostno količino vode in gibanjem.

Kaj so maščobne celice?

Maščobne celice so specializirane celice v telesu, katerih naloga je shranjevanje odvečne energije v obliki maščobe. Vsak od nas ima določeno število maščobnih celic in njihovo število se skozi življenje ne povečuje. Če zaužijemo več energije, kot jo porabimo, to ne bo povzročilo nastanka novih maščobnih celic. Obstoječe se bodo namreč razširile in sprejele več maščob. Prav zato z odstranjevanjem maščobnih celic trajno rešimo problem kopičenja odvečne maščobe na obravnavanih delih telesa.

Kako lahko kriolipoliza uniči maščobne celice?

Maščobne celice ne prenašajo mraza. Če so izpostavljene nizkim temperaturam zamrznejo in odmrejo. V nekaj tednih do treh mesecih po tretmaju, na katerem jih zamrznemo, jih tako telo izloči skozi krvni in limfni obtok in trajno odstrani iz telesa. Da vam povemo tudi strokovno… ko so maščobne celice izpostavljene hladu, njihova voda kristalizira, kar poškoduje membrano maščobnih celic. To je ključni korak, ki vodi v njihovo uničenje in zmanjševanje.

V čem se kriolipoliza razlikuje od navadne liposukcije?

Kriolipoliza in navadna liposukcija sta dva različna postopka za odstranjevanje maščobe, ki se bistveno razlikujeta po načinu izvajanja, invazivnosti in okrevanju. Kriolipoliza je neinvazivna metoda odstranjevanja maščobe, kar pomeni, da ne zahteva kirurškega posega. Med postopkom se koža na ciljanem območju ohladi, ne da bi pri tem prišlo do kakšnih rezov/kirurških posegov. Liposukcija je kirurški postopek ki zahteva kirurški rez in uporabo sesalne naprave za odstranjevanje maščobe iz telesa ter visoko usposobljen zdravstveni kader, ki oceni tveganja za izvajanje. Ravno v tem tednu so na 24ur pisali o tragičnem razpletu liposukcije na brazilski vplivnici. 

KAKO JE Z REZULTATI KRIOLIPOLIZE IN NAVADNE LIPOSUKCIJE?

Rezultati kriolipolize so trajni, saj uničene maščobne celice ne morejo obnoviti. Rezultati liposukcije so večinoma dolgotrajni, vendar obstaja tveganje, da se maščoba lahko vrne na drugih mestih, če oseba ne vzdržuje zdravega življenjskega sloga. Izbira med kriolipolizo in liposukcijo je odvisna od posameznikovih želja, ciljev in zdravstvenega stanja. Če želite dolgoročno zmanjšati maščobo na določenem območju, je kriolipoliza zelo primerna izbira. Seveda pa svetujemo  zdrav življenjski slog.

ALI JE KRIOLIPOLIZA TUDI ZA MOŠKE?

Da, kriolipoliza je primerna tako za moške kot za ženske. Postopek je učinkovit pri odstranjevanju odvečne maščobe na določenih območjih telesa in je enako učinkovit ne glede na spol. Mnogi moški so se tudi v B ESTETIC STUDIO odločili za kriolipolizo za oblikovanje telesa in zmanjšanje maščobe na območjih, kot so trebuh, stegna, boki, nadlahti in brada; tudi v zrelejših letih (55+) in so zelo zadovoljni

KAKO VEM DA SEM PRIMEREN KANDIDAT ZA KRIOLIPOLIZO

Se dosti gibate, pijete zadostno količino vode, imate zdrav življenjski slog, ampak vas še vedno moti določen predel? Potem je za vas kriolipoliza. Vidni rezultati se običajno pojavijo postopoma v obdobju do nekaj tednov/meseca po postopku. Zamrznili vam bomo predel, ki se ga nikakor ne morete znebiti. 

Kontraindikacije: srčni vzpudbujevalnik in ostale elektronske naprave, nosečnost, dojenje, epilepsija, mladoletne osebe, kožne preobčutljivosti, okužbe, rakava obolenja, ozebline, občutljivost na mraz, ostale bolezni, kje se predvidevajo škodljivi učinki kriolipolize; več podrobnosti.

V našem kozmetičnem salonu ponujamo programe preoblikovanja telesa z možnost plačila na obroke ali tudi leasing. Preverite aktualen cenik.

Za dodatna pojasnila nam pišite na Instagram, Facebook ali nas pokličite na 070 588 588. 

če želite, da vas kontaktiramo, pustite spodaj vaše podatke.

Sledite nam na družbenih omrežjih